Tekniske opplysninger

 

GENERELLE OPPLYSNINGER

LIVSLØPSBOLIG - STANDARD

Prosjektet skal ha en seniorprofil. Leilighetenes planløsning har livsløpsstandard. Leilighetene kan enkelt tilpasses rullestolbrukere. Heis fra parkering og med adkomst til hvert plan. TEK 10 gjelder.

 

PARKERING/ BOD

Innkjøring til garasje skjer via rampe til kjeller. Garasjeport leveres med fjernstyrt portåpner.  Gjesteparkering etableres mellom bygg og Ryggeveien. Alle leilighetene har innvendig bodareal i leiligheten, og sportsbod og p-plass på kjellerplan.

 

UTEPLASSER / GRØNTAREALER

Det etableres uteplasser og grøntområder med sitte- og lekeplasser og beplantning – hovedsakelig syd for prosjektet. i utførelse og omfang som for Goenveien 4. Balkonger og terrasser, del med overliggende balkong, har mulighet for innglassing som tilvalg. 

 

TILVALGSMULIGHETER

Alle prosjekter som gjennomføres av eller i samarbeid med Betongbygg Eiendom gis på et tidlig tidspunkt en utvidet mulighet for tilvalg. Dette gjelder i første rekke alle overflater herunder fliser, farger, strie, tapet, parkett etc. I tillegg vil man også kunne endre og tilpasse innredninger på kjøkken og bad, samt garderober. Alle kunder blir fulgt og hjulpet av vår kundeansvarlig.

 

KONSTRUKSJONER

FUNDAMENTERING

Bygget fundamenteres etter prinsipp om kompensert fundamentering.

 

BÆRESYSTEM

Bæresystem utføres i plasstøpt betong supplert med stål hvor nødvendig.

 

VEGGER

Skillevegger mellom leilighetene oppføres som lydvegger av betong, alt. som murte lydvegger. Yttervegger for øvrig som isolerte klimavegger. Lettvegger i leilighetene bygges av stål bindingsverk – uisolert og ett lag gipsplate på hver side. I bad, som underlag for fliser, monteres 2 lag med gipsplater. Vegger rundt bad er isolert. Det leveres spikerslag på bad for montasje av utstyr/ hjelpemidler.

 

DEKKER, GULV, HIMLING, TAK/TEKKING

Etasjeskiller/ dekker støpes av plasstøpt betong. Entre/ hall og bad er rom som normalt himles ned med gipshimling pga tekniske anlegg. Det kan forekomme innkassingeri andre rom som følge av fremføring av tekniske anlegg. Gulv i leiligheter får trinnlydplater og vannbåren gulvvarme som sparkles over/inn med flytsparkel. Tak bygges som kompakttak med innvendige nedløp og tekkes med folie/papp. Det vil være mulighet for ettermontering av takheis/ skinne som løftehjelp i leiligheten.   

 

VINDUER OG DØRER

Vinduer leveres som trevinduer, utvendig beslått med aluminium og innvendig ferdig hvitmalte fra fabrikk. Vinduer leveres i henhold til de lydkrav og isolasjonskrav som stilles og vil være tilgjengelig for vask uten bruk av lift. Hovedinngangsdør i (1.etg) leveres i aluminium og glass. Døren leveres med elektrisk låsing og kan fjernåpnes fra den enkelte leilighet. Dører mellom svalgang og trapperom, og dører mellom garasje til trapperom får åpningsautomatikk. 

Inngangsdører til leilighetene leveres lakkerte. Dører i leilighetene leveres profilerte og hvitmalte. Det leveres hvitmalte foringer, karmer og profilert listverk. Ønskes slett (ikke profilert) utførelse på lister og dører kan dette imøtekommes tidlig i prosjektet. Listverk leveres uten synlige spikerhull.

Innvendige fellesdører som det stilles brannkrav til, til f.eks. i trapperom i underetasjen, leveres som stål dører. Alle utvendige ståldører leveres galvaniserte.

 

INNREDNING OG UTSTYR

KJØKKEN

Kjøkkeninnredning leveres som vist på tegninger og vil være hvit profilert, alternativt hvit glatt, med underskap og takhøye overskap med foringer til tak. Hvitevarer leveres ikke. Det er avsatt plass til kjøl / fryseskap, oppvaskmaskin og komfyr. Avtrekkshette i overskap over komfyr leveres.

 

BAD

På bad leveres innredning heldekkende servant og tilhørende speil og belysning.

 

BOD/ VASKEROM

Boder i leiligheter leveres som våtrom, med fliser på gulv, sluk og opplegg for vaskemaskin.

Leilighetens ventilasjonsanlegg plasseres i bod/ vaskerom. Det leveres ikke hyller eller øvrig innredning i boder. Som tilvalg kan det i enkelte leiligheter monteres ekstra toalett og vask.

 

ØVRIG INNREDNING

Det leveres ikke annen/ øvrig innredning enn det som er beskrevet over.

 

TEKNISKE INSTALLASJONER

SANITÆR

Det leveres vannbåren gulvvarme med termostater i alle rom unntatt bad, hvor det legges elektrisk varmekabel. Varme til gulvvarme og forvarming av varmt forbruksvann leveres fra jordvarmeanlegg/ varmepumper.  

 

BAD

Det leveres servant med ett-greps armatur, vegghengt klosett og termostatstyrt dusj armatur. Dusjen plasseres som vist på tegning og det leveres dusj vegger/dører i herdet glass. Alle sanitærprodukter leveres i hvit utførelse.

 

BOD/ VASKEROM

Bod/vaskerom leveres som våtrom med opplegg for tilkobling av vaskemaskin og sluk i gulv. Ventilasjonsaggregat til leiligheten plasseres i bod/ vaskerom. Ev. ekstra toalett og vask som tilvalg.

 

KJØKKEN

Benkebeslag leveres med ett-greps armatur forberedt for tilkobling av oppvaskmaskin.

 

BOLIGSPRINKLING

Alle leilighetene leveres med boligsprinklingsanlegg.

 

FELLESAREALER

Det leveres frostfrie utekraner til fellesarealer. En på hver langside av bygget i forbindelse med inngang og innkjøring til garasjeanlegg.

 

ELEKTRO

Det monteres elektriske punkter som normal standard i leiligheter i hht. NEK TS 400.

I gulv i bad legges det elektriske varmekabler for komfortvarme hele året.

Ved hver lysbryter til soverom, gang og stue monteres i tillegg et enkelt stikk i høyd med bryter. 

Det leveres 2 stk benkarmatur, 1 stk tak-/veggarmatur i bod/vask og lamper på balkong og ved leilighetsdør.

Over platetopp monteres komfyrvakt som automatiske varsler og kutter strøm ved overoppheting, som for eksempel tørrkoking. Det leveres røykvarslere tilkoblet strømnettet og med batteribackup.

Lampe ved leilighetsdør (svalgang) styres av fotocelle og måles over fellesanlegg.  

Det leveres lamper/lys i trapperom, heis, garasje, fellesareal i kjeller, ved alle ytterdører og porter. Lys i fellesaraler måles over fellesmåler. Utvendig fellesbelysning styres av fotocelle.

Sportsboder i kjeller leveres uten strømuttak. Det legges opp til felles lys i bod der det er mulig. På uteareal monteres parklys styrt av en fotocelle.

Det leveres et kombinert TV- monitor, callingsanlegg til hver leilighet. I tillegg monteres egen ringeknapp ved inngangsdør til hver leilighet.

I garasjen og i trappegangen monteres belysning i 2 grupper; grunnbelysning som lyser styres av fotocelle og normalbelysning som betjenes av egen tidsbryter ved inn/utganger og ved heisen.

Som tilvalg kan men bestille ladeuttak til el.bil. Det legges opp til ladesystem av type Zalto eller tilsvarende for styring av ladestrøm.

Rampe til underetasje får el. varmekabler/ snøsmelt.

 

VENTILASJON

Alle leilighetene leveres med balansert ventilasjon med varmegjenvinner. Avtrekk skjer fra bad, kjøkken samt fra avtrekkshette over komfyr. Ventilasjonsaggregat plasseres i bod i hver leilighet.

 

OVERFLATER

VEGGER

Bad: Fliser, valgfritt innenfor vårt sortiment

Øvrige rom i leiligheten: Valgfritt: Strimlet, sparklet og malt eller malt strie. Betongvegger i fellesareal: males.

Kjeller og garasje: ubehandlet betong. Sportsboder i kjeller gis ingen behandling.

Fasader leveres i kombinasjon av beiset trepanel, tegl, pussystem og/eller platekledning.

 

GULV

Bad og bod/vaskerom: Flislegges, valgfritt innenfor vårt sortiment.

Øvrige rom i leilighetene leveres med eikeparkett.

I hovedtrapp, repos og korridorer leveres det keramiske fliser.

I garasjekjeller leveres gulvet asfaltert.

Balkonger til leiligheter og svalganger leveres brettskurt betong.

 

HIMLING

I alle leiligheter og i trapperom er det malt overflate.

Det leveres ikke himling i bod/vaskerom.

Det kan forekomme innkassinger eller nedforinger, vertikale eller horisontale, som følge av framføring av ventilasjonskanaler og avløpsledninger i leilighetene.

I garasjen leveres garasjehimling (mineralull/steinull)

Himlinger på svalganger og balkonger/terrasser leveres ubehandlet.

 

MERK: Enkelte leilighetstyper kan på enkelte punkt, pga. rominndeling etc, avvike fra beskrivelsen over.

 

Umbraco CMS fra MarkedsPartner